Објективно из угла Сврљижанина!

Сељаци и напредњаци победили у Сврљигу

Седам листа на локалу борило се за улазак у локалну Скупштину на изборима 21. јуна.

Ко би други био најбољи но напредњаци који су резултатом од 63% ”одували” остале ”противнике” у Сврљигу. Исти број Сврљижана гласао је и за Вучића на парламентарним изборима.

Међутим, долазимо до незваничних сазнања да је дошло до унутарстраначких чарки међу члановима СНС-а који су покушали да манипулисањем утичу да Српска напредна странка добије мањи број гласова на локалу, а већи на републичким изборима, о чему ћемо у наредним данима писати.

Друга по јачини политичка опција у Сврљигу је Група грађана ”Покрет за спас Сврљига” која је освојила 18% гласова.

Цензус су прешли и социјалисти предвођени дугогодишњим медијским и спортским радником Рацом Ментовићем, који се вешто сакрио иза имена и презимена младе Марије Ракић која је била носилац листе на локалу.

За цензус на поновљеним изборима у селу Околиште бориће се ”Палмини људи” којима фали око петнаестак гласова да би ушли у локалну скупштину.

Цензус од 3% нису успели да пређу Радован Митић и Миодраг Матејић који су се окупили око МЕТЛЕ 2020, Српски радикали који су били потпомогнути некадашњим директором ЈКСП ”Сврљиг” и бивше помоћнице председнице општине Сврљиг и Српски десничари које је водио Марко Миладиновић ПР предсендика општине Сврљиг и веома близак човек Српској напредној странци.

Повезано
Милија Милетић, Сврљижанин портал

Сврљижанин народни посланик по трећи пут

Сврљижанин Милија Милетић по трећи пут заредом седеће у посланичкој клупи Народне скупштине Републике Србије. Овај политичар на изборима 21. јуна нашао се на листи