Објективно из угла Сврљижанина!

МУП апелује на поштовање саобраћајних прописа приликом превожења деце

Министарство унутрашњих послова Владе Републике Србије упутило је апел родитељима и организаторима путовања да поштују саобраћајне прописе, да децу превозе у дечијим седиштима и користе сигурносне појасеве, као и да децу млађу од 12 година не превозе на предњем седишту.

Начелник Управе саобраћајне полиције Славиша Лакићевић упозорио је на то да две трећине деце страда у саобраћају у својству путника, а да је број прекршаја непрописног превожења деце, у првих шест месеци ове године, дуплиран у односу на прошлу годину.

Он је навео да је у току летња сезона и сезона коришћења годишњих одмора када се ка туристичким дестинацијама у Србији и иностранству упућују читаве породице са децом, а такође велики број деце се превози аутобусима на екскурзије, рекреативне наставе и кампове.

Начелник Управе саобраћајне полиције апеловао је на све учеснике у саобраћају, посебно родитеље и организаторе путовања, да поштују саобраћајне прописе, јер сви имамо исти циљ – да ниједно дете не страда у саобраћају.

Министарство унутрашњих послова и Управа саобраћајне полиције свим учесницима у саобраћају желе срећан пут. Дајемо максималне напоре да се безбедно осећате у саобраћају и безбедно стигнете до жељених дестинација, рекао је Лакићевић.

Повезано