Објективно из угла Сврљижанина!

СТАРА ТЕМА – НОВИ ПРОБЛЕМИ! КРЕНУЛЕ ТУЖБЕ И ПРОТИВТУЖБЕ

Општина Сврљиг изражава забринутост и упућује апел својим грађанима да не наседају на понуде разних адвокатских канцеларија из Београда, Ниша, Лесковца и других градова и општина, а које се односе на утужење општине Сврљиг због заузећа земљишта.

Наиме, адвокати дају грађанима информацију да су им заузети делови парцела изградњом општинских путева који су углавном грађени 60-тих година прошлог века (и раније) и обећавају им накнаду у износу од 80.000 и више хиљада динара. Реалност је сасвим другачија, јер управо адвокати добијају такве износе, а грађани добијају од 1000 до 2000 динара.
Уз огромне судске трошкове и накнаде адвокатима – велики број тужби представља терет за општину Сврљиг, па се средства која би иначе била коришћена за поправке и изградње путева преусмеравају за исплату адвокатима и за исплату судских трошкова.

Суочена са таквом ситуацијом, Општина Сврљиг је приморана да почне са подношењем противтужби, против лица која су тужила Општину Сврљиг, а која су и сама изградила своје објекте на општинском земљишту или заузела на неки други начин општинско земљиште.

Такође, Општина Сврљиг обавештава јавност и своје грађане да су почеле да пристижу и прве пресуде по тим противтужбама и да су накнаде трошкова које плаћају грађани високе.

ШТА ТО АДВОКАТИ НЕ КАЖУ ГРАЂАНИМА?

Адвокати уопште не говоре грађанима да постоји могућност да по поднетим тужбама изгубе спор и да у тим случајевима грађани – А НЕ АДВОКАТ, плаћају трошкове суђења. У претходних месец дана стигао је већи број таквих пресуда по којима грађани имају обавезу да плате трошкове и до 200.000 динара.

Због свега овог апелујемо на грађане да се прво обрате Општини уколико сматрају да имају било коју врсту потраживања и заједничким напорима нађу решење у обостраном интересу.

Повезано
Реконструкција, фото: Сврљижанин

Општина Сврљиг и Министарство културе заједнички финансирају реконструкцију Центра за туризам, културу и спорт

Општина Сврљиг и Министарство културе удружили су снаге како би подржали реконструкцију зграде Центра за туризам, културу и спорт Сврљиг. За ову намену, издвојено је