Објективно из угла Сврљижанина!

Од сутра појачана контрола свих учесника у саобраћају

Министарство унутрашњих послова Владе Републике Србије саопштило је данас да ће припадници Управе саобраћајне полиције, од 16. до 22. септембра, спровести међународну акцију појачане контроле свих учесника у саобраћају.

Акција, која се реализује у 30 европских земаља, чланица организације ROADPOL (мрежа саобраћајних полиција Европе), обухвата откривање прекршаја у вези са непрописном употребом мобилног телефона и некоришћењем сигурносног појаса.

Поред тога, посебна пажња биће усмерена на откривањe прекршаја пешака који употребљавају мобилни телефон и слушалице приликом преласка коловоза.

Упоредо са овом акцијом биће спроведен и превентивни пројекат „ROADPOL дани безбедности“, чији је циљ да барем једног дана ниједно лице не погине у саобраћајним незгодама широм Европе.

У ту сврху постављена је интернет презентација путем које се грађани могу упознати са циљевима пројекта, као и потписати симболично обећање да ће поштовати саобраћајне прописе.

У последњих недељу дана у саобраћајним удесима у Србији погинуло је 18 учесника у саобраћају, од којих је седморо млађих од 30 година.

Министарство апелује на све учеснике у саобраћају, а поготово на младе возаче, да поштују саобраћајне прописе и одговорним понашањем допринесу унапређењу своје безбедности, али и безбедности осталих учесника у саобраћају.

Извор: Влада, МУП

Повезано
Реконструкција, фото: Сврљижанин

Општина Сврљиг и Министарство културе заједнички финансирају реконструкцију Центра за туризам, културу и спорт

Општина Сврљиг и Министарство културе удружили су снаге како би подржали реконструкцију зграде Центра за туризам, културу и спорт Сврљиг. За ову намену, издвојено је