Објективно из угла Сврљижанина!

ЗАШТО ОПШТИНСКА ВЛАСТ У СВРЉИГУ КРИЈЕ ДОКУМЕНТАЦИЈУ О ЗАДУЖИВАЊУ ОПШТИНЕ?

Нишавски окружни одбор Српске радикалне странке са запрепашћењем констатује да напредњачка власт у општини Сврљиг ни после десет дана од нашег позива не жели да објави документацију о задуживању општине. Напредњачка власт упорно избегава да одговори на питање зашто се општина задужује, на шта троши новац добијен од задуживања и слично. Поготово избегава да одговори зашто се буџетски дефицит за два месеца повећао за близу 20 милиона динара, тј. са 30 на 48 милиона динара. Очигледно је да напредњаци у Сврљигу не желе да полажу рачуне грађанима који су их изабрали. У суштини, њих грађани и не интересују. Они се грађана сете само који месец пре избора како би се поново дочепали власти и радили шта желе.

Уместо да полажу рачуне о свом раду, челници Сврљига осуђују претње које је тамо неко из Параћина изрекао на рачун председника републике. Какве то везе има са Сврљигом и проблемима са којима се ова општина суочава?! Ти људи као да не виде и не знају да је општина за мање од десет година изгубила око 1.900 становника, тј. пореских обвезника, и да се тај тренд наставља. Уместо да траже решења за те проблеме, они се баве збивањима која се њих не тичу. Оправдано, можемо се запитати за шта они добијају своје плате. Шта они раде по цео дан? Да ли њих грађани Сврљига плаћају да се они баве безбедношћу високих државних функционера или да решавају свакодневне проблеме у Сврљигу?!

Уместо да одговоре на наш позив, истакнути напредњаци у Сврљигу на све стране кукају и питају се зашто их ми српски радикали јавно прозивамо и зашто објављујемо лажи о стању општинских финансија. После се правдају да нису криви за такво стање општинских финансија и да је за све крив Милија Милетић.

Ми их позивамо да то јавно кажу и да изнесу све податке о Милији Милетићу и о његовој евентуалној кривици за такво стање општинских финансија у Сврљигу. То, конкретно, значи да сву документацију о пословању општине морају јавно објавити како би доказали то што неформално тврде за свог коалиционог партнера Милију Милетића. У супротном, ред би био да поднесу оставке. Не може увек неко други бити крив за све. Тако се не понашају пристојни и одговорни људи.

Подсећамо напредњачке аге и бегове у Сврљигу да општина Сврљиг треба да буде сервис свих грађана Сврљига, а не њихов приватни посед на коме ће се понашати по свом нахођењу.

У Нишу, 30. новембра 2020. године

                                                                                                    Председник Нишавског окружног одбора

                                                                                                  ________________________

                                                                                                      Јелена Стојановић

 

Повезано