Објективно из угла Сврљижанина!

Ограничење цене хлеба од брашна типа Т-500 продужено за још 90 дана

Влада Републике Србије усвојила је на данашњој седници измењену Уредбу о обавезној производњи и промету хлеба од брашна типа Т-500, којом је ограничење цене овог производа продужено за још 90 дана, а у циљу спречавања већих поремећаја и очувања животног стандарда становништва.

Са истим циљем, Влада Србије продужила је трајање Уредбе о ограничењу висине цена деривата нафте до 31. децембра 2022. године. До истог датума, продужено је и важење Одлуке о привременом смањењу износа акциза на деривате нафте – оловни бензин, безоловни бензин и гасна уља за 10 одсто.

Имајући у виду енергетску кризу на светском тржишту која и даље проузрокује претњу од настанка критичне несташице природног гаса, Влада је донелa одлуку о продужењу привремене забране извоза и изношења ове робе. Одлука, која ће се примењивати од 1. децембра 2022. године, трајаће месец дана.

Данас је донета измењена Одлука о привременој забрани извоза Евро дизела EN 590, којом се она пружава за још седам дана.

У циљу ублажавања последица и спречавања критичне несташице млека и производа од млека, а услед повећаног извоза и потреба становништва за повећаним снабдевањем проузрокованим кризом на светском тржишту, Влада Србије донела је одлуку о продужењу забране извоза ове робе, која ће се примењивати од 1. децембра и трајати наредних месец дана.

На седници је донет и Закључак о прихватању донације Републике Словачке – вакцине против болести COVID-19.

У питању су вакцине произвођача Pfizer и BioNTech Manufacturing GmbH, које је Влада Републике Словачке, с обзиром на традиционално пријатељске и блиске односе двеју земаља, упутила Републици Србији.

Повезано