Објективно из угла Сврљижанина!

Подићи продуктивност уситњених газдинстава у Србији

Министар за бригу о селу у Влади Републике Србије Милан Кркобабић изјавио је данас да у локалним срединама где се самостално договара, планира и одлучује, а одлуке имају пуну подршку државе, млади људи неће помишљати на одлазак.

Кркобабић је у Српској академији наука и уметности (САНУ), на отварању округлог стола „Улога научних института у унапређењу пољопривреде и села Србије“, указао на значај научних института у преносу нових знања и технологија, које су од посебног значаја за подизање продуктивности као услова опстанка уситњених породичних газдинстава, која преовладавају у Србији.

Овде смо да покушамо да дамо одговор на то како да наш хектар јединственог пољопривредног земљишта, уместо 1.000 долара, вреди 17.000 или 24.000 долара, попут Данске или Холандије, навео је министар.

Потпредседник САНУ академик Зоран Поповић рекао је да је сарадња Академијског одбора за село и Министарства за бригу о селу одличан пример успешне сарадње државе и науке.

Председник Академијског одбора за село Драган Шкорић оценио је да решеност, знање, знатна улагања државе и примена европских искустава мењају положај пољопривреде, а самим тим и села Србије.

Аутор: Влада Србије, Танјуг

Повезано