Објективно из угла Сврљижанина!

Опозиција прозива Милетића због високе посланичке надокнаде?!

Недавно истраживање портала ”ЦИНС” (обухваћени сви посланици у Србији) показало је који посланик колико прима новца за свој рад.

Народни посланик Милија Милетић, фотографија је ауторско дело портала ,,Сврљижанин''
Народни посланик Милија Милетић, фотографија је ауторско дело портала ,,Сврљижанин”

У четворогодишњем мандату (протекле четири године) народни посланик Милија Милетић из Сврљига приходовао је око 9 милиона динара (плата и остале посланичке надокнаде).

Када поделимо 9 милиона на четири године (у ову суму укључен је превоз, додаци на плату и сл.) износ на месечном нивоу је приближан цифри од око 190.000 динара, што је локалне представнике опозиције можда мало и изиритирало, јер је одмах, у њиховом међусобном договору, осута паљба шеровањем и коментарисањем ове информације у веома негативном контексту.

Познаваоци политичких прилика кажу да је овакав вид политичког напада покушај да се ”штрбне” који глас на локалним изборима и да има смисла, а да ли ће дати резултата, показаће 21. јун.

Шта знамо о свему овоме?

Плата свих запослених у јавном сектору је доступна свима, па и плата народних посланика, представника Владе Републике Србије, председника Владе, председника Србије и других.

Повезано