Објективно из угла Сврљижанина!

Прва приватна радио станица ове године слави 30-ти рођендан и основана је у Сврљигу

Радио ,,Бубамара” Сврљиг ове године прославиће свој 30-ти рођендан. 

Ово је најстарија радио станица на простору југоисточне Србије.

Оснивачи радио ,,Бубамаре” су браћа, музичари, Ивица и Јоца Миладиновић.

Радио ,,Бубамара” Сврљиг са званичним радом кренула је 13.05.1992. године.

Бубамара је први радио у општини Сврљиг, а и у југоисточном делу Републике Србије. Данас, након две деценије рада ова медијска кућа постала је савремена и модерна радио станица. Бубамара више од две деценије гост у многим домовима својих уважених слушаоца у Сврљигу, Нишу, Београду а и шири ван граница наше земље.

Програм Радио Бубамаре Сврљиг емитује се 24 сата нон-стоп. Пратећи потребе наших слушаоца емитујемо: информативне, политичке, едукативно – образовне, дечије, културне, спортске и емисије музичког садржаја.

За досадашњи рад Бубамари је уручен велики броја признања, а по спроведеним анкетама најслушанији смо радио у југоисточној Србији.

Ранији период обележен је радом на фреквенцији УКТ ФМ 93,5 МХз на подручју региона јужне и југоисточне Србије, а на задњем конкурсу Републичке Радиодифузне Агенције (РЕМ) добијена је фреквенција УКТ ФМ 96,5 МХз. Тренутна зона сервиса је ок 90 % покривености наше општине, а програм се слуша у југоисточној Србији као и у читавом свету.

Од 2016. године Радио Бубамара програм емитује са локације Сврљиг-Плужина (надморска висина 580 метара) и својим сигналом покрива око 90 % територију општине Сврљиг као и добар део југоисточне Србије, у плану је емитовање програма у кабловским системима у Србији и суседним државама.

Повезано