Објективно из угла Сврљижанина!

Оживљавање фудбала!

ФК ,,Сврљиг” кренуо је пут препорода након Изборне скупштине клуба која је одржана у марту 2021. године, када је на место председника клуба дошао дугогодишњи спортски радник Александар Ментовић.

ФК ,,Сврљиг” је у то време био нажалост на последњој спортској лествици, такмичећи се у Нишавској окружној лиги.

Веома напоран рад, стручан рад и предан рад, резултувао је на најбољи могући начин.

Управа је преузела клуб и одржала га у другој полусезони у округу. Потом, при почетку нове сезоне плаво-бели су кренули муњевито ка циљу – пласирању у виши ранг такмичења, да би се то на крају и обистинило.

ФК ,,Сврљиг” предвођен председником Александром Ментовићем, тренером Бобаном Марковићем и њиховим сарадницима из Управе, заједно са играчима, остварили су циљ, вратили су Сврљиг у Зону Центар.

Након тог успеха, и освајања Купа ФСА, ФК ,,Сврљиг” је најавио наставак борбе за улазак, односно повратак у Српску лигу Исток.

Муњевито је кренуо сврљишки фудбал да се развија, прва два кола, две победе у гостима, победа код куће и прво место били су окидач да све очи јавности буду уперене у ФК ,,Сврљиг”. Али наставак такмичења и други сплет околности је пољуљао плаво-беле па су онда забележили низ неуспешних мечева који су их са првог, вратили на пето место, где су и на крају завршили први део такмичења.

Међутим, било је доста турбулентно у првом делу такмичења, тако је то увек када игра ФК ,,Сврљиг”, што знају сви љубитељи спорта.

Смена тренера и довођење Салета Јовановића, српсколигашког тренера, на чело ФК ,,Сврљиг” резултовао је бројним успесима и повратку многих играча у клуб.

Самим тим, враћена је вера у фудбал, враћена је вера у победу.

Са тим циљевима ФК ,,Сврљиг” наставља даље такмичење. У госте долазе сада велики клубови и велики ривали попут ,,Синђелића”, ,,Пуковца”, ,,Мораве” и других клубова.

Свакако, биће ово весело и занимљиво спортско пролеће и лето.

Портал ,,Сврљижанин” пратиће рад клуба, Управе и преносиће реузлтате и утиске са терена свакодневно.

Повезано
Фото: Фудбалски клуб Сврљиг, званична страница

ФК Сврљиг припреме кренуо ремијем

Реми на старту припрема. Сврљишки фудбалери одиграли су нерешено, без голова, са нишком екипом ОФК Ниш која је у истом рангу такмичења са Сврљигом.  Изабраници

ФК Сврљиг, ветерани, фото: М.М.

ФК Сврљиг (ветерани) уписали две победе

Ветерани Фудбалског клуба Сврљиг уписали су две победе у два пријатељска меча који су одиграни протеклих недеља. Први меч ветерани су одиграли у Тешици против